
Şirketin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, dexFreight’a 28 Mart 2023’te patent verildi.
Blok zinciri tabanlı platform, 2018’de başlatılan başarılı bir pilot uygulamanın ardından USPTO’dan patent başvurusunda bulundu.
dexFreight, küçük ve orta ölçekli nakliye şirketlerinin daha düşük maliyetli likiditeye erişmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Tedarik zinciri ekosisteminde verimliliği ve güvenliği artırmayı amaçlayan, lider bir blockchain tabanlı lojistik platformu olan dexFreight, USPTO patenti aldıktan sonra bu gerçeğe bir adım daha yaklaştı.
Patent, dexFreight’ın blockchain tabanlı çözümler kullanarak tedarik zincirlerinin yönetimini hedefleyen yenilikçi teknolojisiyle ilgilidir. Plan, dağıtılmış defter teknolojisinin açık kaynak olarak sunulmasıdır. Ancak şirket, “uygulamayı engelleyebilecek patent trollerine” karşı koruma sağlamak için patent başvurusunda bulundu.
DexFreight ekibi basın duyurusunda, patentin büyük lojistik kuruluşlarına yeni teknolojiyi test etmek için ihtiyaç duydukları güvenceleri de sunacağını belirtti.
dexFreight, gerçek dünya varlıklarını DeFi’ye getirecek
CoinJournal ile paylaşılan detaylara göre dexFreight, ABD patent ofisine yaptığı başvuru sonrasında 28 Mart 2023 tarihinde patenti aldı.
Patentle, akıllı sözleşmelerle desteklenen platform artık DeFi ekosistemine daha fazla gerçek dünya varlığı (RWA) getirebilir. Spesifik olarak, dexFreight artık tedarik zinciri ortamına varlıkların tokenize edilmiş NFT’lerini getirerek DeFi ekosisteminde devrim yaratacak. Bu, EVM uyumlu bir Bitcoin katman 2 yan zinciri olan Roostock aracılığıyla çalışacak.
“Bu patent, DeFi’yi küresel ölçekte tedarik zinciri endüstrisine getirmek için heyecan verici bir fırsatı temsil ediyor. Bu patent ile dexFreight, ABD ve yurtdışındaki küçük ve orta ölçekli nakliye şirketleri için daha düşük maliyetli likidite erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Örneğin, kamyon endüstrisinde, sürücüler genellikle bir yükü teslim etmek için ödeme almak için 30-45 gün beklemek zorunda kalırlar. dexFreight’ın yenilikçi çözümü, tedarik zinciri endüstrisinde daha ucuz, daha hızlı, denetlenebilir ve izlenebilir işlemler için yeni bir çağ başlatacak.dexFreight’ın CIO/CTO’su ve kurucu ortağı Rajat Rajbhandari şunları söyledi:
dexFreight, Ekim 2018’de Roostock’ta ilk akıllı sözleşmelere dayalı kamyon yükleme işlemlerini tamamladı. Şirket daha sonra, kamyon şirketlerine likidite ve finansman sağlamanın bir parçası olarak piyasaya navlun faturaları NFT’leri getirmek amacıyla Centrifuge ve MakerDAO ile ortaklığa girdi.
Patent başvurusu, Money on Chain ve Sovryn dahil olmak üzere Rootstock protokolleriyle ortaklaşa bu girişimlerin başarılı pilot uygulamasını takip etti.
dexFreight teknolojisi, endüstri oyuncularının tedarik zinciri faturalarını merkezi olmayan havuzlardan likidite elde etmek için kullanabilecekleri dijital jetonlara dönüştürmelerine olanak tanır. Otomatik işlem, kullanıcılar için daha hızlı ve düşük maliyetli işlemlere olanak tanır