Karadağ hükümeti, bildirildiğine göre Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin’i en yeni vatandaşı yaparak blok zinciri inovasyonu için bir merkez olma taahhüdünü yerine getirmeye başladı.
Karadağlı haber kaynağı RTCB, Başbakan Zdravko Krivokapić’in Buterin’e Güneydoğu Avrupa ulusunun bir blok zinciri inovasyon merkezi olma çabalarını desteklemesine yardımcı olma ayrıcalığını almasını tavsiye ettiğini bildirdi.
Resmi bir açıklama yok gibi görünüyor, ancak bu fotoğrafın Buterin pasaportunu aldığında Maliye ve Sosyal Refah Bakanı Milojko Spajić tarafından paylaşıldığı bildirildi.
Karadağ, Ethereum (ETH) kurucu ortağını 7 Nisan’da Future Now’da ağırladı! Bakan Spajić’in ev sahipliğinde panel tartışması. Panelistler Buterin, Ethereum araştırmacısı Vlad Zamfir, Memphis Üniversitesi Hukuk Profesörü Boris Mamlyk ve Bakan Spajić, blok zinciri kimliğinin yasallığı, hükümetteki akıllı sözleşmeler ve diğer konular hakkında konuştular.
Budućnost Üzücü! Kripto zakon, inovacije, zajednica
En iyi ve en önemli endüstriler.
V.Buterin – osnivač ETH
V.Zamfir – glavni istraživač ETH
B.Mamlyk – uluslararası profesör prava
M.Spajić – moderatörhttps://t.co/PvBNeQi52n pic.twitter.com/X9WCNJz6eZ— Milojko Spajić (@MickeySpajic) 7 Nisan 2022
Yerel haber kuruluşu Mina’nın bildirdiğine göre, 4 Nisan’da yapılan bir toplantıda Başbakan Krivokapić, Buterin ve diğer bazı hükümet yetkilileri Karadağ’ın blok zinciri endüstrisi açısından seçeneklerini tartıştı. Ortaya çıkan önemli bir husus, vatandaşları için kriptoyu nasıl düzenleyeceğiydi.
Bakan Spajić, ülkesinin sektördeki suçlulara karşı katı olmasını istediğini, ancak adaletin büyümeyi teşvik edeceğini ve “her alanda gri ekonomiyi azaltacağını” düşündüğünü belirtti. Ekledi:
“Karadağ, çekici düzenlemeler getirecek meşru bir endüstrinin tüm avantajlarına vurgu yaparak blok zinciri teknolojisinde bir inovasyon merkezi olmaya çalışıyor.”
Karadağ hükümeti şimdi blok zinciri teknolojisini çeşitli sistemlerine entegre etmekten kaynaklanan karmaşık düzenleyici karışıklıkları araştırmaya başlıyor.
Gelecekte Şimdi! Etkinlikte panelistler, insanların blok zinciri kullanarak yasal olarak nasıl bir topluluk oluşturabilecekleri ve kimliklerini yasal olarak nasıl doğrulayabilecekleri ve kimlik hırsızlığına karşı nasıl korunabilecekleri konusuna odaklandı. Mamlyk, merkezi olmayan özerk kuruluşların (DAO), insanların gizliliklerini korurken bir yandan üye olarak kimliklerini kanıtlamaları için DAO belirteçleri çıkarabileceğini öne sürdü. Ancak Buterin, kötü oyuncularla başa çıkabilecek “sihirli tek satırlık bir ilke olmadığını” söyledi.
İlişkili: Avustralya’da DAO yönetmeliği: Sorunlar ve çözümler, Bölüm 2
Karadağ’ın şirketlerin DAO olarak kayıt olmasına izin verip vermeyeceği sorulduğunda Buterin, DAO’ları tüzel kişilik olarak tanıyan Wyoming’e atıfta bulundu. Böyle bir merkezi olmayan yönetişim uygulamasının “iyi bir ilk adım” olduğunu ve Karadağ için “başlamak için iyi bir yer” olabileceğini söyledi.