Metaverse’ler bu günlerde tüm vızıltı gibi görünüyor. Ancak teknoloji şirketleri gelecekleri üzerine bahse girerken, dünya çapında hala neden dijital bir alana ihtiyacımız olduğunu anlamaya çalışan birçok kişi var. Bu sorunun içerik oluşturucuları, oyuncuları, değiştirilemez token (NFT) koleksiyoncularını, etkileyicileri, markaları, etkinlik oluşturucuları ve pazarlamacıları güçlendirmek ve sosyal medya gerçeğini inşa etmek dahil olmak üzere çeşitli nedenleri olsa da, gerçek şu ki, uygun bir odaklanma olmadan bunların hepsi gözden kaçırılacak. gelişimin kendisi hakkında.
Metaverse, genellikle gerçek dünyayla karşılaştırılabilir, giderek daha sürükleyici bir deneyim olarak konumlandırılır. Bu nedenle, AAA oyunlarında bulunanlar gibi yüksek kaliteli grafikler mevcut değilse, bir grup dijital şüpheciyi bu gerçeğin benimsenmeye değer olduğuna ve proje misyon beyanlarında ortaya konan geleceği sunduğuna ikna etmek çok az şey ifade eder. Sonuç olarak, kullanıcı deneyimi (UX) pahasına teknolojiyi birleştiren birinci nesil projelerde görülen, geriye bir adım atmak yerine zayıf grafik dünyalarından bir adım ileri giden yeni nesil meta veri deposu projelerine ihtiyaç vardır.
Artyfact, bu anlatıyı değiştirmeyi amaçlayan projelerden sadece biri. Artyfact, daha önce geliştirilen platformların aksine, en gelişmiş, gerçek zamanlı fotogerçekçi görseller ve başka türlü sürükleyici deneyimler sunabileceğine inanılan bir araç olan Unreal Engine 5 kullanılarak oluşturulan ilk metaverse’dir.
AAA kalitesinde bir deneyim ile GameFi projesi, kullanıcıların metadünyayı keşfetmelerine, farklı kazan-kazan oyunları oynamalarına, NFT’leri görüntülemelerine, satın almalarına ve satmalarına ve diğer deneyimlerin yanı sıra etkinliklere ev sahipliği yapmalarına olanak tanır. Bir meta veri deposu olarak, bu deneyimlerin tümü, yerel kripto para birimi ARTY ile entegre olan projenin kendi ekonomisine geri dönecek.
Belki de bu ayrım, Artyfact CEO’su Oleg Boystov tarafından, “İnsanlık dijital dünyaya dalmanın yeni bir aşamasına –– meta evrene dalmaya hazır” paylaşımında bulunuyor.
Ekip, bu misyonu göz önünde bulundurarak o zamandan beri Eternity, X8 Fund, Blockchain Invest, Capfinex ve Metehead’den destek aldı.
Savaşın macerayla buluştuğu yer
Artyfact Metaverse, daha büyük bir sanal dünyada kullanıcının dijital evi olmak için tasarlanmıştır. Platform, bir metakent olarak mimari bir öğeye güvenirken, sanal bir dünya gibi kendi ekonomisi ve yasalarıyla çalışır. Kullanıcılar bir metakentte yaşayarak, tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi kişisel alan satın alabilecek ve çeşitli heyecan verici etkinliklere katılabilecek ve bir gün alanlarını kısmen de olsa diğer vatandaşlara satabilecekler.
Metaverse iki bölüme ayrılacak: kentsel ve oyun. Kentsel alan NFT sergileri, sanal toplantılar, konserler, alışveriş ve podyum gösterileri için bir yer haline gelirken, oyun tarafında NFT oyunları için özel arenalar yer alacak. Burada oyun türleri arasında battle royale, yarış ve macera yer alacak.
Bu oyunlara katılmaya başlamak için oyuncuların ARTY veya NFT’leri kullanarak katkıda bulunmaları gerekecektir. Varlıkları riske atarak teşvikler sürdürülecek ve kazananlar, katılan tüm oyuncuların katkılarını alarak büyük kazanabilecekler. Aynı şekilde, kentsel faaliyetler, 3D NFT pazaryerleri oluşturmak için özel bölgelere sahip olacaktır. Bu şekilde alım satım, NFT’leri 3D olarak gösteren birinci nesil metaverse’ler olağandışı olduğundan, temel bir yeni nesil pazar yerini gösterir.
Artyfact hakkında daha fazla bilgi burada
Ancak, temyiz günlük kullanıcı ile bitmiyor. Bunun yerine, Artyfact ekosistemi, meta dünya reklam panoları aracılığıyla meta veri tabanındaki reklam yönüne odaklanarak markalara ve etkileyicilere çeşitli faydalar sağlar. Bu, markalar için bilinirliği artırmak, billboard sahipleri için ise reklam yoluyla para kazanma yöntemi anlamına geliyor. Tüketici ayrıca işbirlikçi oyun, sanal ürün (ürün) oluşturma ve etkinlik sponsorlukları gibi olanaklarla markalarla daha derin bağlantılar kurabilecek.
MVP sürümü
Ekibin şu anda çok dilli sosyal medyalarında 70.000’den fazla abonesi var ve yakın zamanda minimum geçerli ürünü (MVP) tamamladı ve ana hedefleri olan Artyfact Metaverse’in beta sürümünü 2022’nin 4. çeyreğinde piyasaya sürme hedefine ulaştı.
Sorumluluk Reddi Cointelegraph, bu sayfadaki hiçbir içeriği veya ürünü onaylamamaktadır. Size elde edebileceğimiz tüm önemli bilgileri sağlamayı amaçlamakla birlikte, okuyucular şirketle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve kararlarının tüm sorumluluğunu taşımalıdır ve bu makale yatırım tavsiyesi olarak kabul edilemez.